before
after
estrella

Salvats del descens directe, tocarà fugir de la plaça de possible descens

Salvats del descens directe, tocarà fugir de la plaça de possible descens Fotos: Josep Ribas
El triomf a la “final per la permanència” jugada a Sant Ignasi fa que ja haguem evitat tota possibilitat de caure a les quatre zones de descens directe a 3a Catalana. Les dues places de descens que quedaven per assignar seran pel Sant Ignasi i pel Tiana, precisament els dos darrers rivals contra els que hem jugat. Per valorar la importància del triomf, només cal veure que si s’hagués perdut estaríem en posicions de descens...

L’única mala notícia, és que tot i el 2-6 al camp del Sant Ignasi, la grandíssima igualtat del grup (8 equips separats per un punt) fan que estiguem en un triple empat que ens ha fet perdre una posició i caure a la zona de possible descens per ascensos i descensos compensats.

La cosa ara mateix està així:
SJ Moncada, Premià Dalt (-1 partit), Equipo Ja, Lloreda i Guineueta 46
Singuerlín, Argentona (-1 partit) i CE Mataró 45Ja estan decidits els quatre equips que baixen però falta el que ha de promocionar. Ara mateix promocionaria el Mataró perquè el triple empat es resol amb un altre empat a 5 punts en la puntuació de la lligueta entre els tres equips, i en el golaverage d'aquesta “lligueta” el Singuerlín té +1, l'Argentona 0 i el CE Mataró -1.

Queden per jugar:

DIJOUS
(Aplaçat) Argentona- Premià Dalt         

DIUMENGE A LES 12 DEL MIGDIA
Singuerlín- Guineueta   
CE Mataró- Barberà
Argentona- Lloreda
Turó Peira- Equipo Ja
Llefià- Premià Dalt
Premià Mar- SJ Moncada

Si el CE Mataró guanya farà 48 punts i estarà salvat perquè o Guineueta o Singuerlín no arribaran a 48, guanyi un, l'altre o empatin. També altres equips podrien quedar per sota si no guanyen però un d'aquests dos segur.

Si el CE Mataró empata farà 46 punts i aleshores ja s'entra en un munt de possibilitats on a més hi entra en joc el resultat del partit del dijous entre Argentona i Premià Dalt, i amb quantitat de múltiples empats diferents. Dijous, segons com quedi l’Argentona-Premià de Dalt ho repassarem ja que s’ha de tenir en compte els gol-average entre els diferents equips i les possibles combinacions.

Els golaverage els Mataró els té així:

Guineueta MOLT PERDUT         1-4 a casa  i 3-0 fora
Lloreda PERDUT     3-0 a casa i 3-1 fora
Argentona MOLT PERDUT         0-2 a casa i 1-1 fora
SJ Moncada PERDUT     2-1 a casa i 4-2 a fora
Premià Dalt PERDUT     0-2 a casa i 0-1 a fora
Equipo Ja EMPATAT    1-0 a casa i 3-2 a fora
Singuerlín GUANYAT        1-1 a casa i 1-2 a fora

Això vol dir que en els triples o quàdruples empats al Mataró sobretot no li convé trobar-se amb Guineueta i Argentona.

Si el Mataró perd contra el Barberà, es quedaria a 45 punts i per salvar-se hauria de passar que el Singuerlín perdés a casa amb la Guineueta i l'Argentona fes almenys un punt en els dos partits que té per jugar a casa. Això passa perquè el Mataró només  té el golaverage directe guanyat amb el Singuerlín.

Què són els descensos compensats?

La 14a plaça dels diferents grups de 2a Catalana és una plaça de possible "descens compensat". I això què és? Doncs resulta que com diu la normativa "els equips descendits de 1a Catalana s’integren als grups de la 2a Catalana que els correspongui per la seva localització geogràfica, segons la divisió provincial. Si en una determinada província no queden compensats els descensos amb els ascensos, aquest fet afectarà els darrers classificats de la Segona Catalana, i així, correlativament, les altres categories inferiors [...]".

A 2a Catalana hi ha 3 grups de Barcelona amb 54 equips i s'han de compensar els equips que baixen de 1a Catalana amb els que pugen, i si no es produeixen més descensos. Tot això lògicament no se sabrà fins que acaben les promocions d'ascens. Ara mateix de 1a Catalana baixen 5 equips de Barcelona: Sant Cugat, Sant Quirze, Gramenet Milan, Ripollet, Sants (i en podria baixar un sisè), mentre que de pujar segur només pugen els tres campions. Aleshores, perquè no hi hagués "descensos compensats", haurien de pujar dos (o tres) dels que estan promocionant per anivellar-ho i que no hi hagués descensos compensats.

Una cosa, però, és clara: Guanyant diumenge estarem SALVATS.

Endavant Mataró!

Cerca Notícies

estrella
RSS Twitter Facebook
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner